Autosjedalice

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brendovi
Prikažite više
ISOFIX
Veličina
Kolekcije
Prikažite više
Cijena
200 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Baby Merc baza za autosjedalicu sa isofixom.
array(0) {
}
230,00 KM
Pročitajte

Autosjedalice

Bilo da sa svojom bebom planirate nešto duži put ili neku posetu ili jednostavno morate sa svojom bebom u nedeljnu nabavku potrepština, autosjedalica je nešto što morate imati u svom autu. Osnovna osobina autosjedalice za koju ćete se opredeliti je sigurnost. U duhu toga postavlja se i pitanje, da li su sve autosjedalice podjednako bezbedne.

Autosjedalice se dele na šest osnovnih grupa. Podjela autosjedalica je napravljena prema uzrastu i težini bebe. Grupa 0 predstavlja autosjedalice za bebu novorođenče kilaže od 0 do 10 kilograma, uzrasta od 0 do 9 mjeseci. Iako se koriste kratak vremenski period, ove autosjedalice su jako važne. Bebe su veoma osetljive u ovom periodu života i neophodna im je maksimalna zaštita. Ove autosjedalice se postavljaju suprotno od smera kretanja auta. Zadnja klupa auta je bezbednija, ali se ova autosjedalica na isti način može montirati i na suvozačevo sjedište. Ukoliko ovakvu autosjedalicu postavite na suvozačevo sjedište ne zaboravite da isključite vazdušne ( sigurnosne) jastuke.

0+ grupa redstavlja podgrupu grupe 0 kilaže od 0 do 13 kilograma, odnosno uzrasta od 0 do 15 mjeseci. Ovakve autosjedalice imaju i dodatak za novorođenčad koji se skida kako beba raste. Ove autosjedalice se isto mogu montirati na suvozačevo sjedište, ali nemojte da zaboravite da isključite vazdušni ( sigurnosni) jastuk. Autosjedalice grupe 0/1 namenjene su novorođenim bebama za težinu od 0 do 18 kilograma.  To je takođe podgrupa grupe 0 koja sadrži dodatke za novorođene bebe koji mogu da se skinu ukoliko je to potrebno.

Sledeća grupa autosjedalica je  grupa I namenjena bebama od 9 do 18 kilograma tj. djeci procenjene starosti od 9 mjeseci do 4. godine. Ovakav tip autosjedalice treba kupiti kada djetetu glava izviri iz autosjedalice 0, kada težinom prelazi prethodnu kategoriju ili kada je beba dovoljno razvijena da samostalno može stajati na svojim nogicama. Ova autosjedalica se montira u smeru kretanja auta i to isklučivo na zadnjoj klupi auta jer zakon strogo zabranjije montiranje ovog tipa autosjedalice na suvozačevo sjedište. U ovim autosjedalicama djeca sjede uspravno, ali postoji mogućnost postavljanja u neki poluležeći položaj koji je pogodniji prilikom dužih vožnji.

Kada dete visinom preraste autosjedalicu kategorije I prelazi u kategoriju II koja obuhvata autosjedalice za djecu težine od 15 do 25 kilograma ili uzrasta od treće do sedme godine. Autosjedalice ove grupe nemaju svoje sopstvene pojaseve, već koriste pojaseve auta. Pojasevi se provlače kroz naznačena mjesta na aautosjedalici i zakopčavaju se sigurnosnim kopčama. Zakonom je zabranjeno i ovu grupu autosjedalica montirati na suvozačevo sjedište. Pojedini modeli ove grupe imaju mogućnost demontaže određenih djelova i onda dobijamo autosjedalicu kategorije III.

Autosjedalice grupe III ili takozvani „ busteri“ su potporna sjedišta namenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina, tj. Od 22 do 36 kilograma tjelesne mase ili 150 cm visine. Osnovna svrha ovih autosjedalica je da uzdigne djete tako da mu sigurnosni pojas ne prelazi preko vrata i stomaka, već da prelazi preko grudnog koša i karlične regije.

U zemljema Europske Unije autosjedala za djecu obavezna su o navršene 12. godine. Neka Vam bezbednost Vaše djece bude na prvom mjestu.  Nudimo Vam izuzetno raznovrsnu ponudu autosjedala svih kategorija različitih proizvođača po najpovoljnijim cjenama.